HMS behaalt certificeringen voor ISO 9001 en 27001

Niet één, maar twee. Want als we bij HMS iets aanpakken, dan doen we dat met beide handen. Daarom kunnen wij inmiddels vermelden dat HMS met succes de certificering van ISO 9001 en 27001 heeft doorlopen. Zowel op het gebied van kwaliteitsmanagement als informatiebeveiliging kunnen wij daarmee aantonen dat wij voldoen aan de eisen van deze internationale normen. En daar zijn we trots op!

Vanaf september 2017 is er binnen HMS een projectteam opgesteld, waarbij de afdelingsverantwoordelijken, de directie en extern adviesbureau Kader de samenwerking aan zijn gegaan en in kaart hebben gebracht wat er nodig is om beide certificeringen te behalen. Op basis van deze bevindingen is er hard gewerkt aan het verbeteren van processen binnen de organisatie, waarna in januari de audits zijn gestart. Deze heeft HMS met succes doorlopen en in april 2018 hebben wij het positieve nieuws voor beide certificeringen gekregen.

Voorbereid op 25 mei 2018

Met het certificaat van ISO 27001 aan de muur is HMS voorbereid op de nieuwe privacywetgeving die ingaat op 25 mei 2018. Binnen de organisatie zijn er dan ook de nodige stappen gezet om aan alle nieuwe verplichtingen omtrent het verwerken van persoonsgegevens te kunnen voldoen.

“Omdat we voor al onze opdrachtgevers persoonsgegevens verwerken, is een managementsysteem voor informatiebeveiliging voor HMS van essentieel belang. Met de ISO 27001 certificering kunnen onze opdrachtgevers erop vertrouwen dat hun persoonsgegevens conform de nieuwe AVG worden verwerkt.”

Robert Holterman, Directeur bij HMS

Kwaliteit in kaart

Naast het behalen van de 27001 normering is meteen nog een certificering meegenomen die al langere tijd op de wensenlijst stond: ISO 9001. Hiermee kan HMS aantonen dat er binnen de hele organisatie continu wordt gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit en daarmee het verhogen van de klanttevredenheid.

“Binnen HMS werd er op alle fronten al veel aandacht besteed aan het verbeteren en bewaken van onze kwaliteit, alleen werd dit nog onvoldoende geregistreerd. Met de ISO 9001 certificering kunnen we inmiddels aantonen dat we al deze procedures vastleggen, waardoor we onze kwaliteit nog beter in kaart kunnen brengen en kunnen bewaken”.

Bauke de Vries, Manager Operations bij HMS